Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Düşer Mi?

burun ucu estetiği

Burun Estetiği Sonrasında Burun Ucunda Düşme Olur mu?

Burnun en uç en uç bölgesi olan burun ucunun burun sırtı yüzeyinden daha aşağı seviyeye kayması sonucu ortaya çıkan durum burun ucu düşmesi olarak tanımlanmaktadır. Burun ucu düşüklüğü nedeniyle burun ile dudak arasındaki açı daralmakta bu da estetik olarak kötü bir görüntüye neden olmaktadır. Burun ucu düşmesi, kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olmaktadır.

Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Deneyimsizlik ya da abartılı müdahalede nedeniyle ortaya çıkan bu durum sonucunda burun ucunun doğal yapısı ve desteği bozulmakta ve burun ucu dudağa doğru inmektedir.

Burun ameliyatları sırasında burundan gereksiz yere fazla miktarda burun kıkırdak dokusu ve kemiğin çıkarılması burun ucu düşüklüğüne neden olan durumların başında gelmektedir. Bu nedenle, burun estetiği ameliyatları öncesinde doktor seçiminde son derece dikkatli olunması gerekmektedir. Aksi halde burun ucu düşüklüğünün giderilmesi için ikinci bir ameliyat ihtiyacı ortaya çıkabilmektedir.

Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl anlaşılır?

İdeal burunda, burun ucu ile üst dudak arasında 90 derecelik bir açı bulunması gerekmektedir. Burun ucu düştüğünde bu açı küçülerek 90 derecenin altına düşmektedir. Burun ucunun üst dudağa yaklaşmasıyla sonuçlanan bu durum düşmenin fazla olduğu durumlarda gözle görülür seviyeye gelmektedir.

Uzman gözlere bile gerek olmadan fark edilebilen bu durum, sorunu yaşayan kişi üzerinde olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Estetik bir buruna sahip olmak isterken daha kötü bir sonuçla karşılaşmak kimsenin istemeyeceği bir durumdur.

Tip adı verilen burun ucunun düşmesine engel olmak amacıyla, burun estetiği ameliyatlarının çok dikkatle planlanması gerekmektedir. Burun estetiği ameliyatı öncesinde doktor ile hasta arasındaki iletişim son derece önemlidir. Burun estetiği amacıyla başvuran hastanın beklentilerini ve şikayetlerini doktora en doğru şekilde aktarması ve doktorun da beklentilere ne derece karşılık verilebileceği ve estetik operasyon ile elde edilebilecekler hakkında hastayı detaylı olarak bilgilendirmesi gerekmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde, burun üzerinde yapılacak girişimler ve sonuçları görsel yollarla hastalara anlatılabilmekte ve yüz tipi, kemik yapısı gibi etkenler göz önünde bulundurularak en uygun burun yapısı belirlenebilmektedir. Hastanın bu şamada herhangi bir tereddüt duyması halinde doktora endişelerini iletmesi gereklidir.

Estetik sonrası burun ucu düşer mi sorusu da gerekiyorsa estetik cerraha yöneltilmeli ve burun estetiği ameliyatının planlanması sırasında bu durumun önlenmesi için alınacak tedbirler hakkında detaylı olarak bilgi alınmalıdır.

Burun Ucu Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

Burun ucu estetiği, estetik operasyon sonrası ortaya çıkan burun ucu düşüklüklerinin yanı sıra burnun doğal yapısından kaynaklanan düşüklükleri de düzeltmek amacıyla yapılan bir estetik cerrahi çeşididir. Burun ucunun yükseltilmesi ve normal seviyeye getirilmesini amaçlayan burun ucu estetiğinde burun ucunu oluşturan kıkırdak doku şekillendirilir, gerekiyorsa küçültülür ve açılar yeniden oluşturulur. Burun ucu asma ve kıkırdak desteği oluşturmak da burun ucu estetiği sırasında yapılan işlemler arasındadır.

Burun ucunun düşmesi burun estetiği ameliyatı sonrasında ortaya çıkmışsa; yeni bir operasyondan önce burnun yeni şeklini tam olarak alması amacıyla 10 – 12 ay kadar beklenmesi önemlidir. Bu süre zarfında burun estetik ameliyat ile verilen şeklini alacak ve burun içi şişlikler tam olarak iyileşecektir. Bundan sonra estetik cerraha başvurularak burun ucunun düzeltilmesi istenebilir. Burun ucuna yapılacak müdahale büyük değilse, kapalı teknik ile çok kısa sürede ameliyat gerçekleştirilebilmektedir. Genel anestezi altında yapılan operasyon sırasında, revizyon burun ameliyatı adı verilen düzeltme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Burun ucu düşmesi, ilk burun estetiği operasyonu sırasında kıkırdak ya da kemik dokusunu fazla alınmasından kaynaklanıyorsa açık teknikle yapılacak operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumda kulak ya da kaburgadan alınan kıkırdak doku buruna yerleştirilerek yeniden şekillenmesi sağlanmaktadır. Tip plasti adı verilen burun ucu estetiği operasyonları da burun estetiği operasyonları gibi değerlendirilmeli ve operasyon sonrasında burnun korunmasına özen gösterilmelidir.

Estetik sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı evet olsa da; düzeltilebilir bir sorun olduğunu unutmamak ve bu durum nedeniyle umutsuzluğa kapılmamak önemlidir.

Logo
Bu sitede yer alan tüm bilgi, yorum ve görüntüler sadece bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır ve Reşat Aktaş'ın şahsi görüşlerini de içermektedir. Çerez Politikası

İletişim

  • +90 553 860 03 60
  • +44 776 771 98 90
  • Levent / İstanbul
  • Londra / İngiltere

Takip Edin

KAYIT OL

Messenger

Uzmana Sor

WhatsApp

Şimdi Ara