Meme Estetiğinden Sonra Emzirme

meme estetiği sonrası emzirme

Göğüs estetiği günümüzde en çok uygulanan estetik operasyonlarının başında gelmektedir. Göğüsün büyük veya küçük olması bazı kadınlar için fiziksel rahatsızlık oluşturabilirken küçük göğüslü kadınlar göğüs büyütme, büyük göğüslü kadınlar göğüs küçültme ameliyatlarında çareyi aramaktadır.

Günümüzde göğüs büyütme ameliyatları göğüs silikon protezleriyle veya yağ enjeksiyonu dolgu uygulamalarıyla gerçekleştirilmektedir. Göğüs estetiği yaptıran veya yaptırmayı düşünen kişilerde ameliyat sonrasında emzirme akıllarda soru işareti olabiliyor.

Göğüs Estetiği Yaptıran Kişiler Estetik Sonrası Emzirebilir mi?

Meme implantıyla veya diğer bir ismiyle meme silikonu ile yapılan göğüs estetikleri emzirmeyi önleyen bir engel değildir. Estetik sonrasında gebe kalınması durumunda sür verme döneminde, silikondan kaynaklanan herhangi bir problem karşılaşılmamaktadır.

Meme protezleri yerleştirilirken emzirmeyi koruyacak şekilde yerleştirilmektedir. Meme protezleri kas altına ya da kas üzerinde konulabilir bu durumu operasyon öncesinde hasta ve doktor birlikte planlamalıdır. Bu planlamada hastanın deri kalitesine, elastikiyet kaybına ve meme başı pitoz derecesine dikkat edilir. Hastaya sadece meme implantı uygulanacak ve başka herhangi bir işlem yapılmayacaksa direkt olarak implantlar için kas altına yerleştirme planlaması yapılabilir. Kas altındaki protezler ise süt bezlerinden uzakta yani protez ile süt bezlerinin direkt bağlantısı olmayan bir yere konumlandırılır. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda emzirmeye engel bir durumun söz konusu olmadığı anlaşılacaktır.

Göğüs küçültme ameliyatından sonra emzirme etkilenir mi sorusunun cevabı eskiden evet olsa da artık günümüzün teknolojisiyle süt bezi koruyucu cerrahi yöntemler mevcuttur. Göğüs küçültme ameliyatı ilk olarak göğüs dokusunun kesilip küçültmesi orada bulunan çeşitli dokulara zarar verilmesi gibi algılansa da durum böyle değildir. Meme başı ve süt kanallarının büyük kısmının korunan yani süt bezi koruyucu yöntemiyle yapılan operasyonlarda süt veriminin devam ettiği kaydedilmiştir. (Bu oran %75’tir.)

Göğüs ameliyatlarından sonra emzirme konusunda hiçbir engel yokken ameliyattan bağımsız olarak bazı kadınlarda süt gelmez ve dolayısıyla emzirmenin gerçekleştirilemez. Bilimsel olarak yapılan çalışmada yapılan araştırma sonucu ameliyattan bağımsız olarak 100 annenin 80’i emzirmeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirirken 20’si süt verememekte dolayısıyla başarısız bir emzirme yaşanmaktadır. Bu durum operasyon öncesinde doktor tarafından hastalara açıklanırsa hastaların kafasındaki sorular giderilmiş olacaktır.

Anneler bebeklerini emzirirken şunlara dikkat etmelidir;

1- İlk olarak bebek ile annenin ten tene temasının önemli olduğu unutulmamalıdır. Bu temas annenin sütünü arttırma ve birbiriyle bağlantıyı arttırma gibi avantajlar sunar.

2- Bebek doğduktan sonra yarım saat içerisinde emmesi gerekir. Bu şekilde yine annenin sütü artar ve bebek sağlıklı bir şekilde beslenmiş olur.

3- Emzirme öncesinde ve sonrasında enfeksiyon durumu yaşanmaması için ellerin temizliğine dikkat edilmelidir.

4- Annenin sırtının ve belinin ağrımaması ve bebeğin meme ucunu daha kolay kavraması amacıyla anne rahat bir yerde ve pozisyonda oturmalıdır.

5- Bebeğin ağlaması acıkmasına bir işaret olabileceği için altının ıslak olmasına da işaret edebilir bundan dolayı emzirdikten önce ve sonra altının kuru olmasına dikkat edilmelidir.

6- Bebeğin emerken burnunun açık olmasına dikkat edilmelidir.

7- Bebeğin ağlaması ve aranması acıktığını ifade etmektedir bundan dolayı böyle bir şey fark edilirse bebek emzirilmeye başlanmalıdır. Bebeğin ilk doğduğu günlerde 8-12 defa emzirilmesi normaldir.

8- Bebek emzirilirken annenin memesinin kahverengi kısmının tamamı bebeğin ağzında olmalıdır.

9- Anne emzirme döneminde stresten uzak durmalıdır.

10- Yine anne emzirme döneminde ilaç kullanımına dikkat etmeli, bebek için zararlı olabilecek ilaçlardan kaçınmalıdır.

Bebek emzirilirken tutulması için önerilen en etkili iki pozisyon vardır.

* Kucaklama tekniği: Anne kucağına yastık koyulur ve bu yastığın üzerine bebek yerleştirilir. Bebeğin kafası anne koluyla desteklenerek poposundan kavranır ve bebeğin vücudu anneye tamamen döndürülmelidir.

* Koltuk altı tekniği: Sezaryenden sonra uygulanması kolay olan bir teknik koltuk altı tekniğidir. Bebeğin vücudu koltuk altına yerleştirildikten sonra başı ve ensesi annenin eliyle desteklenir. Annenin memesinin kahverengi kısmının tamamı bebeğinin ağzında olmasına dikkat edilmelidir.

Günümüzde meme büyütme ameliyatları her geçen gün çok daha konforlu ve güvenilir bir hal almaktadır. Dolayısıyla ileride anne olmayı da düşünen tüm kadınlar güvenle ve konforla yeni bir göğüs formuna kavuşmak için göğüs büyütme ameliyatlarına başvurabilirler.

Logo
Bu sitede yer alan tüm bilgi, yorum ve görüntüler sadece bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır ve Reşat Aktaş'ın şahsi görüşlerini de içermektedir. Çerez Politikası

İletişim

  • +90 553 860 03 60
  • +44 776 771 98 90
  • Levent / İstanbul
  • Londra / İngiltere

Takip Edin

KAYIT OL

Messenger

Uzmana Sor

WhatsApp

Şimdi Ara